ב-14.3.18 הודיע משרד הבריאות, בצעד שנחשב חסר תקדים, על אישור נהיגה לאחר עישון קנביס רפואי. התקנות החדשות ייכנסו לתוקף בימים הקרובים והן מתירות לנהגים הצורכים קנביס רפואי לנהוג תחת מגבלות מסוימות.
מדובר אמנם בבשורה של ממש לצרכני קנביס רפואי, אך משרד הבריאות מדגיש שהתקנות החדשות עדיין אוסרות על נהיגה תחת השפעת סמים המוגדרים כמסוכנים על פי חוק. השינוי הוא אם כך, הסרת הפליליות מעל מצבים מסוימים שעד כה נחשבו לעבירות.
מה אמר החוק על נהיגה בהשפעת קנביס עד כה?
עד לחקיקת התקנות, קבעה פקודת התעבורה כי הנהיגה תחת השפעת קנביס היא אסורה ולא הבחינה לעניין זה בין משתמשי קנביס למטרות רפואיות לבין משתמשים אחרים. הפקודה הגדירה "שיכור" בין היתר כמי שבגופו מצוי סם מסוכן, או תוצרי חילוף חומרים של סם מסוכן, או מי שנתון תחת השפעת סם מסוכן.
הפקודה הגדירה את צמח הקנביס על כל רכיביו ונגזרותיו (חוץ משמן המופק מזרעי הקנביס) כסם מסוכן. שר הבריאות אף התבטא בעבר בנושא ואמר כי מבחינת החוק נהיגה תחת השפעת סמים היא עבירה, ללא קשר להשפעת הצריכה על הנהיגה. עצם הימצאותם של שיירי החומרים בדם היא הפרה של החוק.
בנוסף, עד כה לא התייחס החוק בישראל לכמות הסם שהימצאותה בדמו של הנהג תכניס אותו תחת ההגדרה של "בהשפעת סמים". בעוד שלגבי אלכוהול נקבע בחוק רף מינימלי אשר מי שעובר אותו מפר את הוראותיו. למעשה, כל כמות של קנביס בדם בעת הנהיגה נחשבה עד כה לעבירה.
בשנים האחרונות החלו להישמע קולות הדורשים את הסדרת סוגיית הנהיגה עבור בעלי רישיונות לשימוש בקנביס רפואי ומשרד הבריאות הקים בספטמבר 2011 ועדה שתפקידו לגבש המלצות לפעולה בנושא הקנביס הרפואי על כל היבטיו, ובכלל זה נהיגה של בעלי רישיון לקנביס רפואי. כאמור, את תוצאות עבודת הוועדה רואים צרכני הקנביס הרפואי רק כעת.
התקנות החדשות בנוגע לנהיגה בהשפעת קנביס רפואי:
כאמור, הנהיגה תחת השפעת קנביס רפואי תהיה מותרת רק בתנאים הבאים:
- אם למטופל יש רישיון והוא נמצא תחת מעקב חצי-שנתי לפחות ולא נוטל סמים מסוכנים אחרים או חומרים פסיכואקטיביים, וכאשר מינון השימוש בקנביס רפואי נע בין 40-50 גרם לחודש (בהתאם לריכוז ה-THC).
- הנהיגה תותר רק לנהגים ברכבים פרטיים.
- מטופלים בקנביס רפואי יורשו לנהוג רק אם הטיפול ניתן במסגרת מוסד טיפול רפואי ורק לאחר שישה חודשים מרגע התחלת נטילת החומרים.
- הנהיגה תהיה מותרת רק כעבור שלוש שעות לפחות מרגע השימוש בקנביס בשאיפה או באידוי או כעבור שש שעות בכל צורת שימוש אחרת.
- הנהיגה תהיה מותרת גם למשתמשים בבונדורמין (תרופה המשמשת להרגעש ולטיפול בהפרעות שינה) ובמתילפינידאטים (ריטלין, קונצרטה ואחרים המשמשים לטיפול בהפרעות קשב וריכוז), בהתאם לתנאים ולמינונים הרשומים בעלון לצרכן.
למרות כל התנאים שלעיל, נהג הצורך קנביס רפואי ברישיון לא יורשה לנהוג אם קיימת מניעה אחרת שיכולה לפגוע ביכולתו לנהוג, גם במקרה בו התמלאו כל יתר התנאים שבתקנות.
למרות שמדובר בהתקדמות, בעמותת הקנביס טוענים שמדובר בחקיקה בעייתית מאחר שלא קיימת כיום אפשרות לקבוע מהם אחוזי ה-THC הפעילים בפרח ספציפי שנוטל מטופל בשעות שלפני הנהיגה. בנוסף, כמות המטופלים המקבלים מינונים חודשיים העולים על 40 גרם או מטופלים במקביל בקנביס רפואי ובתרופות נרקוטיות אחרות היא משמעותית, כך שהתקנות לא יוכלו לחול על 25% מהמטופלים בקנביס רפואי, לכל הפחות.
נהיגה וקנביס: מה קורה בחו"ל?
במדינות שבהן הפך הקנביס הפך, כמו הולנד ומדינת וושינגטון בארצות הברית, נקבע בחקיקה סף השכרות המרבי מקנביס בדמו של הנהג. בהולנד נקבע סף השכרות על 5 ננוגרם של THC למיליליטר דם, ובוושינגטון נקבעה רמה של 2 ננוגרם בגיל 58 ומעלה, ואילו בגילים הנמוכים מ-58 אסורה הימצאות THC בכל רמה שהיא בעת נהיגה.
קנביס ותאונות דרכים – אמת מול מיתוס
על פי דו"ח של מרכז המחקר והמידע של הכנסת, שנכתב בהתבסס על נתוני המשטרה מהשנים 2014-2010, מספר תאונות הדרכים שנגרמו בשנים אלה כתוצאה מנהיגה תחת השפעת סמים או אלכוהול עומדת על 2%–3% בלבד מכלל התאונות בשנים אלה.
יחד עם זאת, מאז שנת 2010 גדל מספר תאונות הדרכים שנגרמו כתוצאה משימוש בסמים בלבד מ-8 בשנת 2010 ל-29 בשנת 2015. לא ידוע כמה מתאונות הדרכים האלה נגרמו מנהיגה תחת השפעת קנביס בלבד.
סוגיית ההשפעה של קנביס על נהיגה היא נושא שנוי במחלוקת, גם בקרב רופאים ומומחים. ישנם רופאים הטוענים שחולים הנוטלים קנביס רפואי דווקא מדווחים על שיפור בביצועי הנהיגה שלהם, בעוד שאחרים סבורים שצריכת קנביס מאטה את תגובתם של נהגים.