במחקר חדש שנערך באוניברסיטת לונדון נמצא כי קנבינואידים, הרכיבים הכימיים הפעילים בצמח הקנביס, מחזקים את הטיפול הכימותרפי בסרטן ועוצרים את ההתפתחות של תאים סרטניים.
מכל המצבים הרפואיים שהקנביס נמצא יעיל בטיפול בהם, הסרטן לסוגיו הוא אחת המחלות השכיחות והקטלניות שנכנסות לרשימה. אבל בגלל המעמד החוקי של הצמח והגדרתו כסם מסוכן, המחקר בקנביס לטיפול בסרטן נתקל בקשיים לוגיסטיים ומתעכב.
אף על פי כן, חוקרים מאוניברסיטת לונדון גילו לאחרונה כי הקנביס עשוי להיות טיפול אפקטיבי אף יותר מהידוע עד כה. המחקר נערך בתנאי מעבדה ונוסו בו מספר קומבינציות של קנבינואידים על תאים סרטניים. מטרתו הייתה לברר מה תרומתו של הקנביס לטיפול הכימותרפי, אם יש כזו, וכן לקבוע את סדר הטיפול.
ממצאי המחקר אישרו כי קנבינואידים יעילים בחיסול תאי לוקמיה, בעיקר בשילוב עם טיפולים כימותרפיים. עוד נמצא כי שימוש רציף במינון התחלתי של כימותרפיה ואז בקנביס מעכב משמעותית את התפתחותם של תאי סרטן בדם. המחקר מראה כי שילוב של טיפול כימותרפי וקנביס יעיל יותר מטיפול כימותרפיה בלבד. כלומר, אם הניסוי ייערך בבני אדם יהיה אפשר להגיע לאותן תוצאות באמצעות מינון נמוך יותר של כימותרפיה ושילוב של קנביס.
הממצאים מראים כי התועלת של קנביס בריכוז גבוה של קנבינואידים תהיה גבוהה יותר לאחר טיפול כימותרפי בהשוואה לצריכת קנביס לפני הטיפול. יש לציין כי הניסויים נערכו על מיצויי קנביס טהורים ומרוכזים במיוחד, ולא בטוח שעישון קנביס יוביל לאותה תוצאה.
עוד לפני המחקר הפורץ הדרך הזה נערכו מחקרים המצביעים על ההשפעה של קנביס על קצב הגידול של תאים סרטניים. כמו כן, קנביס רפואי משמש להקלה על כאבים, בחילות ותופעות לוואי אחרות האופייניות לחולי סרטן המטופלים בכימותרפיה.
לקריאת המחקר ב-International Journal of Oncology.